Nieuw in CareConnect Dentist 3.0.30.4

Samenvatting

 • TeamViewer wordt vervangen door Splashtop
 • CareConnect kan nu ook het nieuwe type eID kaarten uitlezen
 • Een performanter berichtencentrum bij het uitschakelen van het berichtvoorbeeld
 • Verder werden er nog 3 diverse verbeteringen aangebracht doorheen het programma

Tips van de helpdesk

 • Vóór het uitvoeren van een update, neemt u best een volledige back-up van uw CareConnect programma.
 • Meer informatie over de nieuwste versie van CareConnect Dentist vindt u zoals altijd terug in de rubriek Nieuwigheden van de Help (F1) van CareConnect.

TeamViewer wordt vervangen door Splashtop

Om je computerscherm te delen met een customer support medewerker zullen we voortaan de applicatie Splashtop gebruiken. Deze vervangt TeamViewer en vind je nog steeds links onderaan in de statusbalk. Om je scherm te delen volstaat het te klikken op 'Hulp op afstand’ waarna de applicatie vanzelf geopend wordt. Het customer support team staat zoals altijd paraat om je te helpen.

 

 

Uitlezen van het nieuwe type eID kaarten

Vanaf april 2021 is er een nieuw type van de elektronische identiteitskaart (eID) in omloop. Ook dit nieuwe type kan CareConnect nu uitlezen. In een eerste fase zal dit nieuwe type eID kaart enkel verdeeld worden aan jongeren die meerderjarig worden, bij naturalisaties en bij verloren, gestolen of beschadigde kaarten.

Bijkomend zijn volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • Tijdens de update wordt automatisch de nieuwste versie van de Belgische eID software (BeID middleware) op je PC geïnstalleerd. Die heb je ook nodig voor het aanmelden bij de online overheidsdiensten, zoals bv. voor het aanvragen van jouw telematicapremie. 
 • Werken met meerdere kaartlezers op dezelfde PC is mogelijk.
 • Er is geen interventie meer nodig van onze helpdesk om de kaartlezer functie te activeren in CareConnect.

Wil je vlot patiëntfiches aanmaken en bijwerken met de eID kaart van jouw patiënten en heb je nog geen kaartlezer? Neem dan gerust een kijkje op onze webshop. Klik hier voor het overzicht van de eID kaartlezers in ons gamma.

Optimale instelling van het berichtencentrum

In praktijken waar er grote hoeveelheden mails (> 10 000) in CareConnect bewaard worden, kan dit een invloed hebben op de performantie van het berichtencentrum. Daarom hebben we een aanpassing gedaan die de performantie verbetert als het berichtvoorbeeld wordt uitgezet. Dat kan via de instelling onder de tab 'Beeld' in het keuzemenu 'Voorbeeld van bericht'.

Heb je een grote hoeveelheid berichten in het berichtencentrum? Dan is het aangeraden om de optie 'Uit' te kiezen. Hou er wel rekening mee dat de zoekfunctie dan niet meer door de inhoud van een bericht zoekt. Zoeken op onderwerp, afzender, datum, enz. is dan wel nog steeds mogelijk. 

 Tip: maak af en toe eens de map 'Verwijderde items' leeg. Als die veel mails bevat, heeft dat namelijk ook een invloed op de performantie van het berichtencentrum.

 

Diverse verbeteringen

 • Het RIZIV-nummer van de voorschrijver is niet meer vereist bij het elektronisch attesteren van een raadpleging bij de patiënt thuis (371033, 301033). In de afrekening kan je dus geen voorschrijver meer opgeven bij deze behandeling.
 • Opgelost: creatie van een elektronisch getuigschrift voor het nomenclatuurnummer 317236 (extractie ingesloten tand) faalt met de vermelding dat de behandelde tand verplicht is.
 • De koppeling tussen CareConnect en de betaalterminal werd aangepast om te vermijden dat uitzonderlijk een verkeerd betaald bedrag wordt weggeschreven in de boekhouding.