Nieuw in CareConnect Dentist 3.0.30.5

Samenvatting

  • Dematerialisatie van het voorschrijven via Recip-e.
  • Aanbeveling voor het updaten van Windows 8
  • Verder werden er nog 4 diverse verbeteringen aangebracht doorheen het programma

Tips van de helpdesk

  • Vóór het uitvoeren van een update, neemt u best een volledige back-up van uw CareConnect programma.

Dematerialisatie van het voorschrijven via Recip-e

Tot nu toe ging het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen steeds gepaard met het afdrukken van een bewijsstuk. Hiermee trok de patiënt naar de apotheker die door middel van het scannen van de barcode de geneesmiddelen kon opvragen.

De digitalisatie van dit proces heeft zich nu verdergezet met de mogelijkheid om het geneesmiddelenvoorschift aan te bieden via het eID van de patiënt. Eenvoudig voor zowel tandarts, apotheker als patiënt!

 

 CareConnect Dentist biedt nu twee opties aan wanneer je een elektronisch voorschrift aanmaakt via Recip-e:

  1. Verzenden: Na het verzenden wordt het elektronisch voorschrift beschikbaar via het eID van de patiënt en bovendien kan de patiënt dit ook opvragen via een digitaal patiëntenplatform zoals Helena of mijngezondheid.be.
  2. Verzenden en afdrukken: Na het verzenden van het elektronisch voorschrift wordt bijkomend een papieren bewijsstuk afgeprint. De apotheker kan zowel door het inlezen van het eID of het scannen van de barcode het geneesmiddelenvoorschrift opvragen.

Let wel, tot 15 september 2021 is het wettelijk verplicht nog steeds een papieren bewijsstuk van het elektronisch voorschrift af te drukken en mee te geven met de patiënt.

Één geneesmiddel per voorschrift

Het RIZIV legt voortaan op dat er slechts één geneesmiddel per elektronisch voorschrift voorzien mag worden. Indien de patiënt een papieren bewijsstuk wenst en je meerdere geneesmiddelen voorschrijft, zal dit resulteren in een papieren bewijsstuk voor ieder geneesmiddel. Informeer de patiënt over het gemak van de gedematerialiseerde flow om niet onnodig veel papier te printen.

Verder vind je op elke medicatielijn een nieuwe checkbox ‘Locked’. Op aanvraag van de patiënt kan je deze aanvinken om ervoor te zorgen dat het geneesmiddelenvoorschrift enkel kan worden opgevraagd door het scannen van de barcode op het bewijsstuk Dit kan het papieren bewijsstuk zijn ofwel de digitale versie op een patiëntenportaal zoals Helena

Meer informatie over de impact van de dematerialisatie van het voorschrift voor tandarts en patiënt lees je in dit blog artikel.

Gebruik je nog Windows 8?

Maak je momenteel nog gebruik van een besturingssysteem dat ouder is dan Windows 10? Dan maken we je hierop attent via een melding bij het opstarten van CareConnect Dentist. We raden aan om zo snel mogelijk te updaten naar Windows 10. Hiermee kunnen we je betere technische assistentie aanbieden en zal de kwetsbaarheid van jouw PC voor virussen en andere beveiligingsrisico’s verlaagd worden. Jouw regionale adviseur staat klaar om samen met jou de beste oplossing te bepalen, rekening houdend met jouw specifieke praktijkconfiguratie.

Klik hier als je door een regionale adviseur gecontacteerd wenst te worden of maak zelf een afspraak.

Diverse verbeteringen

  • Opgelost: Bij bepaalde inkomende telefoons werd de bijhorende patiënt niet getoond in de telefoonmodule. 
  • Opgelost: Incorrecte weergave van de parostatus.
  • Opgelost: CareConnect reageerde niet meer bij de weergave of afdruk van bepaalde rapporten (bv. aanmaningen, duplicaat ereloonnota).
  • Opgelost: Elektronisch attesteren van een pseudocode voor bioactief dentine substituut of DETI-score B faalt met foutcode 185.