Nieuw in CareConnect Dentist 3.0.33.1

Samenvatting

  • De tarieven voor tandartsen en stomatologen worden geïndexeerd vanaf 1 januari 2022. Deze tarieven werden bijgewerkt in CareConnect.
  • De maximumtoeslagen voor vlaksvullingen werden partieel geïntegreerd in de officiële honoraria voor vlaksvullingen. De bijhorende pseudocodes zijn geschrapt.
  • De maatregelen voor de terugbetalingen in het mondzorgtraject en voor het verwijderen van tandsteen blijven van kracht in 2022.
  • Drie fusies van mutualiteiten.
  • De aanpassingen in verband met btw-wetgeving zijn nog niet beschikbaar in deze release. Het CareConnect Dentist team is hier volop mee aan de slag. Lees alvast het blogartikel en bereken je jaarlijkse omzet niet-therapeutische prestaties met deze tutorial.

Tips van de helpdesk

  • Vóór het uitvoeren van een update, neemt u best een volledige back-up van uw CareConnect programma.

Tariefwijzigingen voor tandartsen en stomatologie nomenclatuur vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 zijn de tarieven voor tandartsen geïndexeerd met 0,79 %, de tarieven voor stomatologie zijn ook geïndexeerd met 0,73 %. Bijkomend werd het officieel honorarium van een raadpleging (371011 of 301011) geherwaardeerd tot 27,00 euro. Deze tarieven werden bijgewerkt in CareConnect.

Tijdens de update krijg je de mogelijkheid om de prijslijsten in CareConnect aan te passen. Dat kan op basis van de nieuwe conventie- of terugbetalingstarieven of door deze te verhogen met een bepaald percentage, zowel voor de behandelingen binnen als buiten nomenclatuur.

Voor de pseudocodes met maximumtarieven kan je apart bepalen of en hoe deze bijgewerkt mogen worden. Vanuit de software mogen we deze niet automatisch bijwerken en daarom worden deze standaard niet aangepast. Je kan er wel voor kiezen om ook deze prijzen bij te werken met een bepaald percentage of om deze aan te passen naar de geïndexeerde maximumtarieven.

Integratie van maximum toeslagen vlaksvullingen in officiële honoraria

De officiële honoraria van een 1-vlaksvulling en een meervlaksvulling werden verhoogd met respectievelijk 11,50 en 8 euro. Hiermee heeft men de maximum toeslagen voor deze behandelingen partieel geïntegreerd in het officieel honorarium.

De pseudocodes voor deze maximum toeslagen (305454 en 305476) zijn geschrapt. Daarom is de optie "Max. toeslag" niet meer beschikbaar in de kolom "Extra" bij het ingeven van een vlaksvulling via de gebitskaart.

Verlenging van de maatregelen voor de terugbetalingen in het mondzorgtraject en voor het verwijderen van tandsteen in 2022

CareConnect berekent de mondzorgtraject status en de terugbetalingstarieven voor het verwijderen van tandsteen volgens de aangepaste terugbetalingsvoorwaarden in het kader van de Covid-19 crisis.

Patiënten die in 2021 geen terugbetaalde tandzorg kregen, maar wel in 2020, komen in 2022 alsnog in aanmerking voor een verhoogde terugbetaling. Deze aangepaste terugbetalingsvoorwaarde komt tegemoet aan patiënten die door de Covid-19 crisis in 2021 niet tot bij de tandarts raakten.

 

Fusies mutualiteiten

  • 'Mutualité Libérale du Luxembourg (418)' fusioneert tot 'ML LIEGE LUXEMBOURG (414)'.
  • 'PARTENA Onafhankelijk Ziekenfonds Vlaanderen (526)' fusioneert tot 'OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds (501)'. Bovendien verandert de naam van de mutualiteit naar 'Helan Onafhankelijk Ziekenfonds'
  • De Waalse socialistische mutualiteiten fusioneren tot één mutualiteit Solidaris Wallonië.

De adresgegevens van bovenstaande mutualiteiten zijn aangepast zodat je facturen in papieren derde betaler op het juiste adres terecht komen. Bijkomend werd de eFact-module al bijgewerkt zodat de verwerking van je elektronische facturen via derde betaler (eFact) geen hinder zal ondervinden van deze fusies.

Tip: Laat de verzekerbaarheid automatisch opvragen bij het openen van de patiëntfiche. Zo zijn de verzekerbaarheidsgegevens van de patiënt steeds up-to-date.