Certificaat configureren

4 stappen om een eerste keer uw eHealth sessie op te starten

Baltes helpt u bij de configuratie van uw certificaat met de eHealth configurator. Als deze niet wordt getoond bij het opstarten van Baltes, kan u deze openen door te klikken op eHealth platform in de statusbalk.

1. Klik op "Nu configureren"

2. Geef uw INSZ nummer in

3. Selecteer uw keystore

De keystore werd aangemaakt tijdens het registreren van uw eHealth certificaat. Normaal selecteert Baltes automatisch deze keystore. Als dit niet zo is, kan u deze zelf selecteren via “Bladeren”. Meestal bevindt deze keystore zich op één van volgende locaties: 

  • Onder C:\Users\naam_windowsgebruiker\ehealth\keystore of C:\Gebruikers\naam_windowsgebruiker\ehealth\keystore
  • In de database map van Baltes onder ...\Baltes\database\ehealth\keystore

4. Verifieer uw keystore

Geef het wachtwoord in dat u zelf gekozen heeft bij het aanvragen van uw eHealth certificaat.

Uw persoonlijke eHealth sessie

Na het volgen van deze 4 stappen is uw persoonlijke eHealth sessie aangemaakt en hebt u toegang tot het eHealth platform. Bij patiënten waarvan het INSZ nummer gekend is in Baltes kan u nu via MyCareNet online de verzekerbaarheid opvragen en kan u een elektronisch voorschrift verzenden via Recip-e.

In de statusbalk ziet u dat de eHealth-sessie is opgestart aan het groene vinkje voor eHealth platform.

Vanaf versie 3.0.15.0 van Baltes wordt de geconfigureerde eHealth sessie automatisch opgestart als de behandelaar inlogt in Baltes. Tandartsassistentes kunnen ook een eHealth sessie van een behandelaar starten, maar hebben hiervoor wel het wachtwoord van de keystore (uit stap 4) nodig als dit niet gedeeld wordt.