Snelteksten

Wat is een sneltekst?

Een sneltekst kan tekst en afbeeldingen bevatten met een specifieke opmaak en kan ingevoegd worden op een specifieke plaats in een document, e-mail of model. Het doel van snelteksten is tweeledig:

  1. Snel veelgebruikte inhoud invoegen in communicatie (bv poetsinstructies, praktijklogo, e-mail handtekening). Eens de sneltekst aangemaakt is, volstaat een dubbelklik hierop om deze in te voegen in de tekst.
  2. In één keer een wijziging kunnen aanbrengen bij inhoud die in verschillende modellen voorkomt. Het volstaat om de sneltekst zelf te wijzigen om de wijziging door te voeren bij alle modellen die deze sneltekst bevatten.

Waar vind ik snelteksten terug?

In de veldenlijst, onder het tabblad Snelteksten. Een dubbelklik op een sneltekst voegt deze toe op de plaats waar u aan het typen bent.

Hoe maak ik een nieuwe sneltekst aan?

Selecteer de inhoud waarvan u een sneltekst wilt maken, klik rechts op deze selectie en klik op Selectie opslaan als sneltekst. Geef een gepaste naam op voor deze sneltekst en klik op het opslaan-icoon.

Opmerking: een sneltekst in een sneltekst gebruiken is niet mogelijk. U zal een selectie waarin al een sneltekst staat dan ook niet kunnen opslaan als sneltekst.

 - Als u toch de inhoud van een bestaande sneltekst wilt gebruiken in een nieuwe sneltekst, klikt u rechts op de bestaande sneltekst en klikt u op Inhoud invoegen in actief venster.

- Hoe u een bestaande sneltekst wijzigt leggen we uit in volgende paragraaf. 

Hoe wijzig ik een bestaande sneltekst?

U kan een bestaande sneltekst overschrijven. Dit gaat als volgt:

1. Klik rechts op de sneltekst en selecteer Inhoud invoegen in actief venster

2. Wijzig de sneltekst waar nodig

3. Selecteer de gewijzigde sneltekst en klik rechts op de selectie

4. Klik op Selectie opslaan als sneltekst, geef dezelfde naam op als de originele sneltekst (Baltes vult deze automatisch aan) en klik op het opslaan-icoon

5. Baltes vraagt of u de sneltekst wil overschrijven, selecteer Ja

 De sneltekst is nu gewijzigd en zal aangepast worden bij alle modellen waarin deze sneltekst gebruikt wordt. Bij bestaande communicatie (bv documenten die u opgeslagen hebt bij een patiënt) zal de sneltekst niet gewijzigd worden.

Hoe verwijder ik een sneltekst?

Klik rechts op de sneltekst die u wilt verwijderen en selecteer “Verwijderen”. Als deze sneltekst nog gebruikt wordt in een model zal deze leeg zijn. Bij bestaande communicatie (bv documenten die u opgeslagen hebt bij een patiënt) zal de sneltekst niet verwijderd worden.