Verzekerbaarheid opvragen

Wat heb ik nodig om de verzekerbaarheid op te vragen?

Een persoonlijk eHealth certificaat dat geconfigureerd is in Baltes. Als u nog werkt met een gedeelde eHealth sessie van een andere gebruiker binnen uw praktijk, zal u eerst een persoonlijk certificaat moeten configureren vooraleer u in aanmerking kan komen voor de telematicapremie.

Hoe vraag ik de verzekerbaarheid op van een patiënt?

Automatisch

Als uw persoonlijke eHealth sessie opgestart is, zal Baltes automatisch (*) de verzekerbaarheid opvragen bij het openen van de patiëntfiche. Als de gegevens in Baltes verschillen met de MyCareNet gegevens krijgt u de mogelijkheid om deze bij te werken. Baltes doet hier zelf al een voorstel over welke gegevens bijgewerkt moeten worden.

(*) De optie “Verzekerbaarheid controleren bij openen patiënt” moet aangevinkt zijn hiervoor. Deze optie vindt u terug onder BALTES-knop > Instellingen > eHealth > MyCareNet en is standaard aangevinkt.

Als u de verzekerbaarheid hebt toegevoegd aan het zijpaneel (BALTES-knop > Instellingen > Weergave), zal u zien dat de datum van laatste opvraging hier getoond wordt.

Bij het verwerken van behandelingen in de afrekening wordt de verzekerbaarheid niet meer afzonderlijk opgevraagd als u met tariefraadpleging werkt. Dit omdat eTar samen met de tarieven ook meteen de verzekerbaarheid per behandeling ophaalt. 

Voor het telematicapremie criterium "Verzekerbaarheid ophalen" is het dan wel belangrijk dat u de verzekerbaarheid ook nog eens afzonderlijk opvraagt. Baltes kan dit automatisch doen bij het openen van de patiëntfiche. Hiervoor vinkt u de optie "Verzekerbaarheid controleren bij openen patiënt" aan, die u terugvindt onder BALTES-knop > Instellingen > eHealth > MyCareNet en die standaard aangevinkt is.

Manueel

U kan ook altijd manueel de verzekerbaarheid van een patiënt opvragen. Dit doet u via PATIËNTDOSSIER > Financieel.

Klik rechtsboven op "Opvragen verzekerbaarheid"